Nicușor Dan: Dâmbovița axă creativă a Bucureștiului

foto: Adriana Baciu

Capitala are o oportunitate de dezvoltare prin colaborarea dintre autoritățile locale și mediul privat de business.
Acest avantaj competitiv este reprezentat de cei 100 de mii de IT-iști care lucrează în București, ceea ce face ca orașul să fie prezent pe piața IT globală, crede Edilul șef.
De aceea, unul dintre proiectele care vor fi implementate prin parteneriatul dintre Primăria Capitalei și mediul privat de afaceri va fi „Dâmbovița axă creativă a orașului”.

„Avem marea oportunitate de a avea oameni și competențe în zona de tehnologie, avem oportunitatea de a avea oameni și competențe în zona de industrii creative, este avantajul competitiv care Bucureștiul îl are pe piața globală în acest moment. Avem o oportunitate geografică, faptul că avem un râu care nu este folosit în acest moment, care este înconjurat de o importantă densitate academică. De la Lacul Morii până la Biblioteca Națională, avem o mare densitate academică. Avem marea oportunitate a avea, încă, în centrul orașului spații libere importante conectate cu vecinătatea Dâmboviței”, a declarat Nicușor Dan, astăzi, in cadrul Conferinței From CITY to SMART CITY.

Primarul Capitalei spune că scopul proiectului este acela de a „conecta lumea academică și lumea de business, în ceea ce privește tehnologie, și de a da în jurul Dâmboviței spațiul creativ de care oamenii aceștia au nevoie, în competiția firească, logică, pe care o avem pe piața globală pe tehnologie”. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.