Factorii esențiali pentru o sănătate bună: alimentația și mișcarea!

Sursa foto: Asociatia MAME/Facebook

Asociatia M.A.M.E. lanseaza proiectul „Factorii esențiali pentru o sănătate bună: alimentația și mișcarea”. Inițiatorii susțin că scopul proiectului este de a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu boli grave în vederea îmbunătățirii stării de sănătate prin dezvoltarea unor obiceiuri ce contribuie la prevenirea, în timp, a unor complicații sau a altor afecțiuni grave.

În cadrul proiectului, 90 de copii din grupul țintă vor participa gratuit la ședințe de consiliere nutrițională și recuperare medicală prin fiziokinetoterapie. Ședințele vor avea loc la Centrul Steluțelor, centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală, înființat de Asociația M.A.M.E.

Roxana Ionescu, kinetoterapeut al centrului, spune că exercițiile pe care le fac zilnic cu copiii îi ajută pe aceștia să își redobândească mobilitatea și să își întărească musculatura slăbită ca urmare a perioadelor lungi de spitalizare.

Activitatea fizică constantă ajută la creșterea imunității, previne îmbolnăvirile și obezitatea, dezvoltă corect musculatura și întărește sistemul osos al copilului.

Proiectul derulat de Asociația M.A.M.E. și finanțat cu 48.000 lei prin programul „În stare de bine” este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.