Numărul de infectări cu COVID-19 a început să crească și în rândul copiilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, îi sfătuiește pe părinți să nu își trateze copiii acasă cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 fără a avea recomandarea unui medic.

„Legătura pe care am recomandat-o și o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau ușor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă și pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare… prevenția nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinți. Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidența unui medic de familie. Haideți să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanță care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidități este cel care intră în monitorizarea medicului de familie”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, dacă la începutul pandemiei patologia la copii era foarte rară, aproximativ 6,5% din totalul de infectați, acum se observă o creștere a numărului de cazuri la categoria de vârstă 0-19 ani.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.