Piețe deschise, piețe închise și piețe volante în București… 

Sursa foto: Daniel Băluță/Facebook
Piețe volante pentru producătorii de legume și fructe, în Sectorul 4! 

În Sectorul 4, producătorii de fructe și de legume de sezon vor putea să-și continue activitatea, chiar și în situația în care legislația obligă administrația locală să închidă temporar sediile piețelor.

„Îi veți putea găsi în continuare la treabă și chiar vă îndemn să-i căutați în apropierea piețelor, în zonele în care am amenajat parcări, fie etajate, fie la sol, întrucât acestea ne oferă spațiul propice pentru a respecta întocmai noile cerințe în privința limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Aceasta este încă o dovadă în plus a utilității investițiilor derulate de Sectorul 4 în domeniul infrastructurii, investiții care continuă să aducă plus-valoare comunității noastre”, a declarat Edilul Daniel Băluță pentru București FM .

Producătorii de legume și fructe vor fi relocați în aer liber, în apropierea piețelor unde își desfășurau până acum activitatea de comercializare a produselor lor.

Astfel, producătorii care au închiriate tarabe în noua piață „Sudului”, vor fi relocați în piața volantă pe care administrația locală o va amenaja la parterul parcării etajate afllată la doar câțiva metri distanță.
Alternativa pentru spațiile de vânzare din Piața „Progresul” va fi parcarea de pe acoperișul pieței de pe Șoseaua Giurgiului, iar în privința Pieței „Apărătorii Patriei”, zona de vânzare va fi amenajată tot în apropiere, pe amplasamentul fostului târg de miei.

Producătorii din piețele „Norilor” și „Timpuri Noi” vor avea ca alternativă de locație de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Național al Copiilor, iar celor de la Piața „Berceni-Olteniței” li se va pune la dispoziție, pentru desfacerea produselor, parterul parcării etajate din spatele sediului pieței, de pe strada Tulnici.
Totodată, producătorii de la Piața „Străduinței” vor fi relocați în parcarea din proximitatea acesteia.

Cât privește magazinele situate în piețele din sectorul 4, cu obiect de vânzare altul decât comercializarea de fructe și legume, acestea vor rămâne deschise, cu obligația administratorilor piețelor de a stabili noi circuite de intrare/ieșire, astfel încât să fie respectate cu strictețe noile reglementări specifice privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

În paralel, Primăria Sectorului 4 a transmis autorităților centrale solicitări privind evaluarea punctuală a situației de la Piața „Sudului” și Piața „Progresul”, ambele reconfigurate recent, și adaptate noilor cerințe legale, astfel încât decizia de a opri temporar activitatea să fie una fundamentată pe condițiile reale din ambele locații.

În Sectorul 5, singura piață adevărată, unde vin să își desfacă legumele și fructele mulți producători și de unde își fac aprovizionarea mulți cetățeni din sector și nu numai, este Piața „Rahova”. Aceasta avea în interior 480 de tarabe.

„Ieri, după terminarea programului, am dispus relocarea tarabelor pe platourile din fața și laterala Pieței Rahova. Dar nu toate cele 480, ci numai 120 de tarabe. Îndeplinim toate condițiile de distanțare socială. 

Poliția Locală va fi prezentă în permanență în piețele agroalimentare din Sectorul 5, dar nu pentru a amenda, ci pentru a preveni. 

Nu punem biciul pe oameni. Acolo unde oamenii nu vor înțelege, vom lua și măsuri coercitive. Dar noi mergem în primul rând pe prevenție, atenționare, avertisment, pentru că și așa oamenii sunt destul de apăsați de aceste restricții”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, pentru București FM.

În contextul celor mai recente decizii luate de  autorități, referitoare la prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, Primăria Sectorului 6 anunță măsurile luate în legătură cu piețele din sector.

Astfel, conform administrației locale, piețele din Sectorul 6 se impart în două categorii:

(1) piețe aflate în administrarea Primăriei si (2) piețe aflate în administrarea privaților.

Situația piețelor administrate nemijlocit de către Primăria Sectorului 6:

► Piața “Valea Ialomiței”. Este piață închisă.  Cele 60 de tarabe vor fi relocate pe platoul parcării supraterane, cu asigurarea măsurilor suplimentare (trasee etc.);

► Piața “Orizont”. Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă. Sunt tarabe libere, poate primi producători de la alte piețe – 44 de tarabe;

► Piața „Apusului”.  Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 44 de tarabe;

► Piața „Giulești”.  Este deschisă (în spațiu deschis), rămâne deschisă – 6 tarabe.

Situația piețelor administrate de către operatori privați:

► Piața “Crângași”. Este piață închisă. Cele 48 de tarabe vor fi relocate în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Atenție, relocarea va fi operațională de marți, 10 noiembrie!

► Piața “Drumul Taberei 1” este piață închisă. Cele 60 de tarabe vor fi relocate pe platoul lateral și pe trotuarul din fața pieței și parțial în parcare (unde nu sunt lucrări Termoenergetica).

► Piața “Drumul Taberei 2” (cea din spate). Este piață închisă, Primăria va amenaja, pentru producătorii care doresc, tarabe în parcarea adiacentă.

► Piața “Chilia Veche”. Este administrată de către Carrefour în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Politehnicii” Iuliu Maniu.  Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Lidl – Crângași”.  Este administrată de către Lidl în regim de supermarket, rămâne deschisă.

► Piața “Veteranilor I” este parțial deschisă, poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Veteranilor II”. Poate funcționa parțial. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

► Piața “Gorjului”. Pot funcționa tarabe pe culoarul de acces, acesta fiind generos. Se va stabili împreună cu Poliția Națională care sunt părțile care vor rămâne funcționale.

În afara situațiilor identificate în acest moment, Primăria Sectorului 6 are în vedere și soluția piețelor volante, fiind evaluată oportunitatea deschiderii acestora în diferite locații.

Deși am solicitat în scris informații de la Primăria Sectorului 1 în legătură cu situația piețelor „Matache”, „Domenii”, „Ion Mihalache”, „Dorobanți”, până la această oră nu am primit nici un răspuns.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.