Primăria Sectorului 4 va înlocui balcoanele improvizate cu noi construcţii modulare, avizate ISU

Primăria Sectorului 4 a anunţat că va înlocui balcoanele improvizate construite ilegal pe faţada unor blocuri cu noi construcţii modulare, avizate ISU, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

„Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti va demara, în perioada imediat următoare, un amplu proiect de reconfigurare şi de regenerare urbană a mai multor zone publice pe care le administrează, vizând desfiinţarea a sute de balcoane nesigure, construite ilegal pe faţada unor blocuri de locuit. Ulterior desfiinţării, balcoanele vor fi înlocuite cu construcţii noi, modulare, autorizate conform legii şi, foarte important, avizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă„, precizează Primăria Sectorului 4.

Primele două zone ale sectorului în care proiectul va fi implementat sunt cele delimitate de străzile Drumul Creţeştilor şi Aleea Nehoiu, pe de-o parte, şi strada Coştila, de cealaltă parte. În ambele locaţii, balcoanele construite în afara consolei blocurilor nu sunt doar nesigure şi pot reprezenta oricând un pericol real, ci sunt şi inestetice pentru oricine tranzitează zona. În paralel cu montarea noilor construcţii, imobilele asupra cărora se intervine vor fi şi reabilitate termic, menţionează autoritatea locală.

„Spunem ‘adio’ acestui gen de improvizaţii în sectorul 4. Sunt extrem de nesigure pentru cei care locuiesc în zonă, dar şi inestetice pentru oricine trece pe acele străzi, aşa că aceste construcţii vor fi dezafectate. Nu lăsăm însă pe nimeni în urmă! În zone precum Aleea Nehoiu sau strada Coştila există familii cu câte 4-5 membri, cu venituri reduse, care-şi duc traiul în case nu mai mari de 20 de metri pătraţi, aici incluzând şi baia şi bucătăria. Cred că înţelegem cu toţii nevoia lor de a-şi extinde spaţiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal şi nici sigur. De aceea, am găsit soluţii pentru a înlocui aceste balcoane improvizate cu construcţii avizate de arhitecţi şi care le vor oferi oamenilor atât plusul de spaţiu atât de necesar, dar care vor schimba şi aspectul inestetic al cartierului”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.