Guvernul nu va creşte taxele şi impozitele

Premierul Ludovic Orban prezent la dezbaterea ,,Ora prim-ministrului” din Parlament pe tema proiectului de buget la solicitarea grupului PSD, a făcut mai multe afirmaţii referitoare la ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Şeful executivului a ţinut să precizeze faptul că fiecare ordonator principal de credit, a transmis propunerile de buget Ministerului Finanţelor şi desfăşoară în continuare  activitatea de pregătire a Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

,,Ne pregătim cu toate actele normative care sunt necesare pentru adoptarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, Legii plafoanelor şi celelalte legi”, a mai spus Orban.

Şeful Executivului a mai precizat că în construcţia bugetară pe care o pregăteşte Guvernul pentru anul viitor, nu vor fi crescute taxele şi impozitele.

,,Este extrem de greu, mai ales într-un an de criză economică provocată de pandemia de coronavirus să se adopte noi şi noi acte normative care să genereze creşteri de cheltuieli fără să existe niciun fel de bază în veniturile bugetului. Ce pot să vă spun că este că în construcţia bugetară pe care o pregătim nu vom creşte taxele şi impozitele. Orice creştere de venituri pe care o vom include în construcţia bugetară va avea la bază creşterea economică, o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor pe baza unei eficientizări a activităţii ANAF, Ministerului Finanţelor, pe baza digitalizării activităţii de colectare a taxelor şi impozitelor, pe baza lovirii evaziunii fiscale acolo unde ea există”, a mai spus Orban.

Premierul a mai spus că în viitorul buget, vor fi asiguraţi banii necesari pentru ,,a susţine creşterea pensiilor”, în baza ordonanţei de urgenţă adoptată de Guvern în acest sens.

La final, Orban a subliniat că dezvoltarea României trebuie să aibă la bază alte politici economice decât politicile care au fost folosite până la instalarea guvernului pe care îl conduce.
Premierul a transmis majorităţii PSD din Cameră să nu aibă nicio emoţie, întrucât Guvernul are capacitatea de a pune pe masa Parlamentului ,,un buget realist, un buget care să aibă la bază fundamente economice reale, care să se bazeze pe indicatori economici reali” şi care „să aibă capacitatea să genereze ceea ce îşi doreşte fiecare român: creştere economică, dezvoltare, creşterea veniturilor pentru fiecare cetăţean”.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.