Centru de tip rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi, închis în Sectorul 5!

Sursa foto: Cristian Popescu Piedone/Facebook

Centrul de tip rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi din Sectorul 5 va fi închis, după ce şase beneficiari şi şapte angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19. Primăria a anunțatcă 15 salariaţi vor fi izolaţi 14 zile în instituţie pentru asigurarea funcţionării centrului.

Potrivit Primăriei Sectorului 5, măsurile dispuse în regim de urgenţă de primarul Cristian Popescu-Piedone au în vedere:

  • închiderea Centrului şi izolarea a 15 salariaţi pentru o perioadă de 14 zile, în vederea asigurării funcţionării centrului şi menţinerii la standardele minime de calitate a serviciilor sociale oferite beneficiarilor;
  • instituţia va asigura toate condiţiile salariaţilor izolaţi în Centru (cazare şi hrană);
  • izolarea beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus faţă de ceilalţi zece copii din cadrul centrului;
  • intensificarea măsurilor de dezinfecţie şi de igienizare periodică a spaţiilor din centru;
  • promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 5, prin care salariaţilor care sunt izolaţi la locul de muncă să li se acorde, de la bugetul local, un stimulent de risc.

Primăria precizează că, în urma analizelor medicale periodice efectuate pentru beneficiarii din centrele rezidenţiale din subordinea DGASPC Sector 5, joi s-au primit rezultatele din care a reieşit că şase beneficiari ai Centrului de tip rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi sunt infectaţi cu noul coronavirus, fiind asimptomatici.

Cel mai mic dintre aceştia este în vârstă de 2 ani şi 7 luni. De asemenea, în urma testelor a reieşit că 7 salariaţi ai Centrului sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.