Incendiu la ATI! A fost activat Planul Roșu de Intervenție!

NT/Piatra Neamț – incendiu Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

 

Intervenția este în dinamică.

 

 

Update 1

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași. -IGSU-

*Update 2 *

1 ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

Update 3

Pacientii care trebuie preluati, fara arsuri,  sunt transportati la spitale din Iasi cu masinile pentru victime multiple , a declarat dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

Update 4

„Ministrul Sănătății, Nelu Tataru se va deplasa in această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situatiei.
Din informatiile pe care le detinem pana în prezent un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.
Alti pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Letcani”  sursa BP ministerul Sanatatii

Update 5

Ministrul sanatatii, Nelu Tataru: „8 persoane au decedat”

Update 6- IGSU

Bilanț victime

*10 persoane decedate,
7 in stare critica, printre care și medicul de gardă.

Se așteaptă preluarea victimelor pentru transportul la spitalul județean Iasi.

Resurse medicale implicate:

ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic

ISU IS : 1 Autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SMURD cu medic

ISU BC – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

ISU SV – 1 Autospecială pentru transport victime multiple

SAJ Neamț – 9 Ambulanțe tip B.

Pentru transportul pacienților, mijloacele de la ISU BC și ISU SV vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Județean Iași.

Update 7

Celula de criza la Ministerul Afacerilor Interne. Participa premierul Ludovic Orban, secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU.

Update 8.

Din ultimele informații pe care le deține ministerul sanatatii, medicul cu arsuri  extinse, de grad 3B. , dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași va fi transferat la Spitalul Floresca.

Update 9 (ora 21.51)

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru ajunge la Piatra Neamț acum. În această noapte se va deplasa si la Iași

Update 10 ora 22.30:

„În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași au decedat. Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.
Vom reveni cu informații! (Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt)
Update 11, 23.29

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient care a suferit arsuri în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian sâmbătă seara, la ora 23.15.

Update 12 23:20

Medicul de gardă care a suferit arsuri grave ar putea fi transportat la un spital din Belgia. Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia și-a dat acordul pentru transfer, iar medicul ar putea fi transportat cu o aeronavă a MApN, însă acest lucru nu se va întâmpla decât după ce medicul va fi adus la București și evaluat la Floreasca. Medicii vor decide duminică dimineață dacă colegul lor de la Piatra Neamț este transportabil în Belgia. (Nelu Tataru)

Update 13

Ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, a anunţat pe Facebook că o aeronavă TAROM este pregătită pentru transferul în străinătate al medicului care a suferit arsuri pe 40% din corp.

Incă este în desfăşurare o şedinţă de urgenţă la sediul MAI, între premierul Ludovic Orban, şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Revenim cu informaţii.

Sursa foto: Exploziv Tv Neamț

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.