Azi este Ziua Internațională a Fast Food-ului!

arhiva
Primele restaurante de tip fast-food au aparut in America anilor ’50. Atunci s-a introdus conceptul mancarii pregatite rapid, livrate intr-un pachet care se serveste la restaurant sau se ia acasa.
La nivel global, Statele Unite au cea mai mare industrie fast-food din lume, brand-urile fast-food americane regasindu-se in peste 100 de tari.
Chiar daca s-a pornit de la sandwich-uri, meniul fast-food s-a adaptat si imbogatit pe parcurs.
Astazi, fast-food-ul ofera peste, pui prajit in diverse variante, pizza, tacos, burgeri si multe altele, acompaniate de sucuri acidulate si deserturi dulci, de la inghetate, placinte, pana la prajituri.
Aceasta maniera de hranire este extrem de nociva pentru organism, de fapt, a determinat o explozie de obezitate la nivel global. Romania este pe un ingrijorator loc trei in Europa la obezitatea infantila.
Nutritionistii atrag atentia ca produsele fast-food contin cantitati infime de calciu, fosfor, magneziu si vitaminele A si C, esentiale pentru buna functionare a organismului. In schimb, sunt bogate in grasimi si carbohidrati, de unde si aportul caloric ridicat.
Metode de contracarare? Miscare in aer liber sau sport in mod regulat, mancare gatita in casa, eventual dupa recomandarile adeptilor slow-food si reducerea cantitatii de bauturi dulci, in mod ideal, evitarea acestora.
Psihologii spun ca schimbarea obiceiurilor alimentare necesita un efort de 100 de zile, pana devine un reflex, apoi putem urma, fara greutate, noul regim de viata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.