Procurorii au finalizat cercetările la Spitalul din Piatra Neamţ

Parchetul General a anunţat azi, că procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului în dosarul incendiului izbucnit la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Aceştia au dispus expertize ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre persoanele decedate şi au obţinut rezultatele autopsiilor medico-legale ale victimelor.

Procurorii au deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală.

Sâmbătă seară în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.
În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv şi a incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.