Opt din cele 19 spitale ale PMB au autorizație de siguranță la incendiu!

Foto: Silviu Matei/ Agerpres

După dezastrul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, în cursul zilei de ieri, primarul general Nicușor Dan cerut și a primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale.

În acest moment, dintre cele 19 spitale aflate în administrarea Municipalității, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație. Este vorba despre spitalele „Colentina”, „Dr. Cantacuzino”, „Dr. Stoica”, „Sf. Ștefan”, „Dr. Gomoiu”, „Victor Babeș”, „Prof. Dr. Obregia” și „Dr. Gorgos”.

Alte 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții. Este vorba despre spitalele „Sf. Maria”, „Filantropia”, „Dr. Carol Davila”, „Foișor”, „Nicolae Malaxa”, „Colțea”, „Sf. Luca”, „Prof. Dr. Burghele” și Centrul pentru Toxicodependențe „Sf. Stelian”.

2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate. Acestea sunt Spitalul „Prof. Dr. Dan Theodorescu” și Spitalul „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Nicușor Dan promitea că va „aloca bani pentru a reglementa situația”.

Totodată, în cursul zilei de ieri, edilul Capitalei și premierul Victor Orban au vizitat mai multe spitale aflate în administrarea Municipalității, pentru a găsi posibilitatea de a suplimenta numărul paturilor de terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.