Concert „Cu tricolorul la vedere” – Maria Gheorghiu și Radu Grațianu!

De Ziua Națională a României, Maria Gheorghiu și pianistul Radu Grațianu continuă tradiția ultimilor ani și oferă publicului un eveniment 100% românesc. Este realizat în cadrul serilor FOLK LÂNGĂ ȘEMINEU și, datorită condițiilor actuale date de pandemia de coronavirus, se va desfășura online, pe canalul de YouTube al artistei.

Concertul se numește CU TRICOLORUL LA VEDERE și conține un set de 18 cântece, fiecare având căte o poveste, astfel, conturându-se conceptul de spectacol-lecție de istorie.

De la prezentul plin de incertitudini în care, în continuare planează perspectivă unor „Lumi închise”, la istoria românilor care au onorat România prin faptele lor, vețț putea asculta cântecele care vorbesc despre Ștefan cel Mare și Maria de Mangop, Ecaterina Teodoroiu și Măriuca Zaharia, preotul Vasile Lucaciu, Regina Maria dar și despre eroii în uniformă militară care au pus mai presus de propria viață, binele țării.

Vor fi evocate momente ale războiului de independență, ale Primului și ale celui de Al Doilea Război Mondial (cu momentul 22 iunie 1941).

Cântecele Mariei Tănase, reinterpretate, vor întregi un spectacol în care cu toții vom simți că facem parte dintr-o țară care se numește România și ea trebuie iubită și onorată prin faptele noastre în fiecare zi, dar mai cu seamă la ceasul ei de sărbătoare.

„Într-o vreme în care patriotismul chiar e prilej de bășcălie pentru unii și socotit anacronic de alții în contextul globalizării, eu îmi permit să ies ‘cu tricolorul la vedere’ și să vorbesc despre lucrurile care trebuie spuse, pentru că, în definitiv, şi prin asta facem istorie, povestind despre faptele celor care au făcut istorie”, a declarat Maria Gheorghiu.

Concertul este gratuit, însă pentru cei care consideră că efortul artiștilor merită răsplătit și doresc să facă donații (având în vedere perioada grea prin care trec artiștii), există posibilitatea de a dona:

  • Pentru România în contul deschis la Banca Transilvania pe numele:
    GORGHIU MARIA – Cod IBAN RO74BTRLRONCRT00M9244302
  • Pentru cei din afara țării in contul în euro deschis la Banca Transilvania pe numele: GORGHIU MARIA – Cod IBAN RO86BTRLEURCRT00M9244301

Maria a pregătit și surprize pentru cei care vor dona, este vorba de diplome nominale „Sponsor de suflet” și albumul ei de colinde „Pe la case luminate”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.