Cuvântul „pandemie” este cuvântul anului, potrivit dicționarului Merriam-Webster

Editorii dicționarului Merriam-Webster au anunțat că au ales „pandemie” drept cuvântul anului 2020, relatează Business Insider.

„Probabil nu este un mare șoc”, a declarat pentru Associated Press Peter Sokolowski, unul dintre editorii Merriam-Webster.

Cuvântul a devenit viral în martie când criza coronavirus a fost catalogată drept pandemie, dar a început să fie căutat pe Merriam-Webster.com la începutul lunii ianuarie, apoi în februarie când au fost înregistrate primele decese în Statele Unite și virusul s-a răspândit pe vasele de croazieră.

Cuvântul „pandemie” datează de la mijlocul anilor 1600, fiind folosit pentru prima dată într-un text medical în 1660, într-o perioadă de după Evul Mediu când ciuma bubonică a făcut ravagii în Europa.

Interesant pentru lingviști este însă cuvântul „carantină”, acesta având rădăcini italiene. Folosit în timpul Morții Negre din anii 1300, acesta desemna perioada de timp pentru care o navă care intra în port trebuia să aștepte în afara orașului pentru a preveni răspândirea bolii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.