Carburanţi mai scumpi în noiembrie!

Foto: Marga Tudor - Bucuresti FM

În aproape 3 săptămâni, prețul unui litru de benzină a crescut cu 20 de bani, arată datele Comisiei Europene.

Dacă la începutul lunii noiembrie un litru de benzină costa în medie 4 lei și 49 de bani, spre sfârșitul lunii a ajuns la 4 lei și 62 de bani. O creștere de aproape 20 de bani a fost înregistrată și în cazul motorinei.

La începutul pandemiei, în aprilie, prețul unui litru de benzină sau motorină ajungea aproape la 4 lei și 20 de bani. Vara, prețurile au stagnat la aproape 4 lei și 50 de bani.

După anunțurile companiilor farmaceutice referitoare la viitorul vaccin anti-COVID, și prețul petrolului a început să crească.

Cotaţia aurului pe bursele internationale, însă, a scăzut brusc în ultima perioadă, pe fondul informaţiilor referitoare la producţia vaccinurilor împotriva COVID-19. Aşa arată  analizele efectuate de experţii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Preţul petrolului este în creştere, iar cotaţia aurului a scăzut brusc, pe fondul ştirilor privind vaccinurile potenţiale şi tratamentele pentru COVID-19, care ar putea submina momentan cererea de metale preţioase”, se menţionează în analiza săptămânală a ASF privind tendinţele şi riscurile pe pieţele financiare locale şi internaţionale.

Se pare că cvasi-optimismul investitorilor, datorat apariţiei posibilului vaccin care să readucă la viaţă şi economiile lumii, s-a transmis şi către Bursa de la Bucureşti. Volatilităţile indicilor BVB s-au redus în săptămâna 16-20 noiembrie săptămână, iar regimul a rămas unul mediu spre scăzut.

Raportul săptămânal de tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, reprezintă graficul evoluţiei principalilor indicatori macroeconomici şi a indicilor bursieri, la nivel local şi global.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.