Astăzi începe ediția online a Festivalului de Teatru Toma Caragiu

Sursa foto: Teatrul Toma Caragiu

Cea de a X-a ediție a Festivalului de Teatru Toma Caragiu se desfășoară în perioada 2-6 decembrie. Înregistrările sunt difuzate pe platforma Virtual Concert Hall.

În deschidere, la ora 20:00, este programat spectacolul Teatrului „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, O gură de aer, concept și regie Vlad Trifaș, ”un spectacol non-verbal născut din improvizații pe diverse teme, al cărui fir narativ capată o altă dimensiune prin îmbinarea dintre emoție profundă și comedie”, spun organizatorii.

Mâine, Ioana Marchidan ne vorbește despre forța distructivă a abuzului de putere,  în spectacolul de dans contemporan Reverse Discourse, prezentat de Linotip-Centru Independent Coregrafic Bucuresti, companie care a primit „Premiul special pentru promovarea teatrului-dans”, în cadrul  Galei Premiilor UNITER, de anul acesta.

Ziua de vineri prillejuiește întâlnirea cu actorii Mihai Dinvale, Blanca Doba și Ștefan Mihai, în Romantioșii, producție a Teatrului „Alexandru Davila” Pitești. Spectacolul lui Vlad Cristache a fost premiat în cadrul celei de-a XXXI-a ediții a Festivalului Național de Comedie de la Galați și  la Festivalul „Buzău iubețte teatrul”, ediția a XVI-a.

În seara de sâmbătă. îl putem urmări online pe Marius Bodochi, în Salieri, Spectacolul, regizat de Marcel Top, va putea fi urmărit de la ora 18:00.

Tot sâmbătă, vom avea și un spectacol al teatrului gazdă, Gâlcevile din Chioggia, în regia lui Vlad Trifaș, cea mai recentă producție a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești.

În ultima zi de festival, duminică, vom vedea spectacolul Teatrului de Stat Constanța, Memoria apei, regizat de Vladimir Anton, și o productie a Teatrului „Fani Tardini” Galați, MaMe, o montare în regia lui Cristian Ban creată pe baza amintirilor actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele lor.

Biletele virtuale, în valoare de 10 lei pentru fiecare spectacol, pot fi achiziționate tot de pe platforma Virtual Concert Hall.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.