Lipsa căldurii din apartamente e cauzată de avariile de la ELCEN!

Sursa foto: Alina Neagu

Problemele în furnizarea căldurii și apei calde care au apărut, începând de joia trecută, sunt cauzate de avarii sau opriri programate ale electrocentralelor (CET-uri) aflate în proprietatea ELCEN.

Peste 3400 de blocuri din cele 8000 racordate la sistemul de termoficare bucureștean nu au apă caldă și căldură din cauza unei avarii care s-a produs la CET SUD, la mijlocul săptămânii trecute. Această avarie ar fi fost remediată aseară, potrivit unui comunicat al ELCEN.

Potrivit site-ului Companiei Municipale Termoenergetica, reluarea furnizării agentului termic la blocurile afectate se va relua treptat până la ora 16:00.

O altă problemă în furnizarea agentului termic este legată de lucrările de modernizare la CET Grozăvești, lucrări care vor fi finalizate în cursul zilei de joi, după cum informează producătorul de energie termică ELCEN.

Însă, până când apa caldă și căldura vor ajunge în apartamentele oamenilor din Sectoarele 1 și 6 va mai trece ceva vreme pentru că repornirea sistemului durează cel puțin 24 de ore.

De asemenea, Compania municipală Termoenergetica înregistrează două avarii, una în Sectorul 4, în zona IMGB, și alta în Sectorul 6, pe Bulevardul Timișoara. Însă acestea afectează doar câteva instituții și imobile.

Primarul general Nicușor Dan a declarat aseară, la un post de televiziune, că următoarele 3 luni de iarnă vor fi la fel ca cele din ultimele săptămâni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.