Florin Cîţu desemnat de PNL pentru conducerea viitorului Guvern

După alegerile parlamentare din 6 decembrie câştigate de PSD, lucrurile încep să se limpezească.
Aseră la vila de protocol Lac 2, preşedintele Kalus Iohannis a avut o discuţie punctuală cu fostul premier Ludovic Orban, subiectele fiind viitorul prim ministru şi viitorul guvern.

Potrivit unor surse, președintele Iohannis le-a spus colegilor de partid că dorește un calendar accelerat în ceea ce priveşte formarea noul Guvern. Şeful statului le-a sugerat celor de la PNL, că ar fi bine ca până pe 21 decembrie să existe propunerile pentru viitorii miniştrii, iar până în Crăciun să fie investit noul Executiv.

Aşa cum era de aşteptat, în această seară Biroului Politic Național al PNL întrunit de urgenţă, l-a votat pe Florin Cîțu ca propunere pentru funcția de premier, după ce acesta a fost propus de Ludovic Orban.
La vot, a fost o singură abținere.

Propunerea lui Orban pentru Florin Cîţu, a venit după ce fostul premier a avut azi la prânz o discuție cu Klaus Iohannis, discuţie în care i-a prezentat o listă scurtă cu trei propuneri de premier: Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

Din tot ce s-a întâmplat până acum, reiese clar faptul că liberalii vor să găsească un nume de premier cât mai repede, dar să facă și o împărțire a viitorului Executiv, astfel încât să mulțumească şi partenerii lor de alianță, USR și UDMR.
Cel mai probabil, liberalii vor păstra 8 ministere de forţă, printre care Justiția şi Economia.

Lucrurile sunt încă în desfăşurare, ţinând cont că cei din USR-PLUS își doresc posturi importante în viitorul Executiv, precum Justiția şi Internele.

Al treilea aliat la guvernare, UDMR-ul ar putea primii la rîndul său 3 posturi în viitorul Guvern, pentru a susține Executivul în următorii 4 ani.

Mâine nu va fi o zi lipsită de neprevăzut, pentru că vor fi două şedinţe una la USR şi cea de a doua la PSD.
Partidul câştigător în alegerile parlamentare din 6 decembrie, îl va propune oficial pentru funcţia de premier pe medicul Alexandru Rafila.

Deocamdată cei de la PSD, nu au avut nici o discuţie cu preşedintele Iohannis, vis a vis de propunerea ca premier a doctorului Rafila.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.