Ministerul de Finanţe va da 20 de milioane de lei Primăriei Capitalei pentru reparaţii la reţeaua de termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că Municipalitatea va beneficia de 20 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru intervenţiile necesare în această iarnă, în urma avariilor de la reţeaua de termoficare.

„E vorba de bani care vin la Primărie, Primăria îi dă la Termoenergetica, fostul Radet. Termoenergetica are deja contracte cu operatori privaţi exact pentru mentenanţa reţelei de transport a agentului termic şi banii aceştia vor fi folosiţi pentru a interveni mai repede la avarii. În iarna asta o să avem sute de avarii, de ordinul a 10, 15, 20 pe zi. Existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv”, a declarat edilul Capitalei.

El a menţionat că banii vor fi utilizaţi pentru reparaţii minore, în urma avariilor şi că nu este vorba despre intervenţii majore.

„Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a spus Nicuşor Dan.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aloca fondurile necesare pentru suplimentarea la nivelul Capitalei a echipelor de intervenţie implicate în mentenanţa reţelelor de distribuţie de apă caldă şi căldură pentru a scurta timpul în care bucureştenii sunt lipsiţi de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.