Polițiștii din București au dat în weekend 1.500 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

In acest weekend Poliţia Capitalei a continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiei de Sănătate Publică au fost verificate peste 2000 de obiective: pieţe agroalimentare, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase.

Pe parcursul perioadei, în 3.200 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi de subteran au fost efectuate controale.

În urma verificărilor privind modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, au fost constatate şi aplicate aproximativ 1.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 489.950 lei.

Aceste activități se vor desfășura și în zilele următoare, anunță Poliția Capitalei.

Politistii fac apel la toţi cetăţenii, să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte normele sanitare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.