Cine va lua gunoiul din Sectorul 1 și unde îl va duce?!

Primarul Clotilde Armand a afirmat astăzi că Sectorul 1 se găsește într-o criză financiară, bugetară și sanitară. În plus, străzile Sectorului sunt pline de gunoi.

În ceea ce privește facturile operatorului de salubritate, acestea ar cuprinde servicii facturate dar neprestate. De aceea, aceste facturi nu ar putea fi plătite, conform lui Armand.

„Am găsit niște facturi pe care putem să le plătim, niște facturi de gunoi menajer, pe care putem să le plătim. Le-am dat la plată, am identificat și fonduri, că să pot să le plătesc”, a declarat edilul din Banu Manta.

Celelalte facturi nu ar putea fi, însă, plătite deoarece nu ar fi corecte, conforme realității. „Le-am întors către Romprest, Romprest trebuie să le analizeze și să le corecteze”, a spus Clotilde Armand.

Edilul Sectorului 1 a mai afirmat că a dispus ridicarea gunoiului din depozitele necontrolate de pe străzi. „Echipele au început să-l ridice, sunt pe teren, la ora actuală și îl ridică”, susține Armand.

Primarul Sectorului 1 nu a precizat, însă, despre ce echipe este vorba, ci numai că ca ar fi vorba despre „forțele noastre proprii” și că vor fi mobilizate și „alte firme”.

Cu privire la cei care ridică gunoiul de pe străzi, Clotilde Armand spune că „Suntem într-o situație de urgență, vom acționa cu mijloacele pe care le avem și cu alte firme. Firmele acestea acum le mobilizăm. La ora actuală, acționăm cu forțele noastre proprii”.

Clotilde Armand nu a explicat nici unde este dus gunoiul ridicat de pe străzi.

La insistențele jurnaliștilor, primarul Sectorului 1 a spus că „sunt niște stații de sortare, stații de tratare a gunoiului la care putem să ducem acest gunoi”.

În context, trebuie menționat faptul că ADP Sector 1 dispune de numai 12 salariați și nu deține licență de operator de salubritate și nici contracte cu stații de sortare și depozite autorizate de gunoi.

Așadar primarul Clotilde Armand le promite locuitorilor Sectorului 1 că nu vor face sărbătorile cu gunoiul pe străzi, dar nu poate sau nu vrea să explice cine va ridica acest gunoi, unde va fi el sortat și depozitat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.