Soluția pentru gunoiul din Sectorul 1… o comisie!

La propunerea primarului Clotilde Armand, consilierii locali ai Sectorului 1 au adoptat astăzi un proiect de hotărâre privind înființarea unei comisii mixte de negociere cu operatorul de salubritate Romprest. Comisia va fi formată atât din reprezentanți ai Consiliului Local, cât și din reprezentanți ai Primăriei din Banu Manta și va avea sarcina să negocieze divergentele cu operatorul de salubritate.

Tot la propunerea primarului Armand, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unor servicii de reprezentare în instanță, în ceea ce privește litigiile pe rol cu operatorul de salubritate, compania Romprest.
Cât privește soluțiile concrete pentru situația gunoiului de pe străzile Sectorului 1, Clotilde Armand le-a prezentat consilierilor un plan de măsuri ce cuprinde adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care să se stabilească un tarif mai mic decât cel practicat în prezent de către operatorul de salubritate pentru ridicarea gunoiului de la agenții economici.

Scăderea tarifului pentru agenții economici ar duce la diminuarea depozitelor necontrolate de gunoi de pe domeniul public, care ar proveni, în mare parte, de la firme din Sectorul 1, din cauza tarifului de ridicare a deșeurilor prea mare stabilit în mod unilateral de către Romprest, este de părere primărița din Banu Manta.

Alte măsuri pe care Clotilde Armand le are în vedere sunt legate de analiza facturilor trimise de către operatorul de salubritate și penalizarea Romprest pentru suprataxare.
În fine, Clotilde Armand spune că lucrează la un nou regulament de salubrizare pentru Sectorul 1.

Ședința de astăzi a Consiliului Local al Sectorului 1 nu a adus, însă, mult așteptatele clarificări cu privire la soarta mormanelor de gunoi care zac și în momentul de față pe străzile acestui sector.
Consilierii locali nu au întrebat-o și doamna Armand nu a precizat când și cine va ridica acest gunoi și ce va face cu el. Unde îl va sorta și, apoi, la ce groapă de gunoi va duce deșeurile rămase după devierea celor reciclabile.
Așadar, nădejdea cetățenilor din Sectorul 1 trebuie să stea într-o… comisie.

1 COMENTARIU

  1. Soluția pentru trecerile la nivel cu calea ferată din sectorul 1 și pentru trecerile la nivel cu racordurile feroviare când apare??????????Când Doamne vom avea un sector 1 cu rețea rutieră independentă de traficul feroviar??????????

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.