Luni se iau deciziile importante pentru București la Primăria Capitalei!

Sursa foto: Adriana Baciu

Alegerea viceprimarilor Capitalei figurează pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care ar urma să aibă loc luni, de la ora 10:00.

În aceeaşi şedinţă ar urma să depună jurământul cei zece consilierii supleanţi, validaţi de instanţă, după ce reprezentanţi ai PSD şi PMP au renunţat la mandate.

În referatul de aprobare se reaminteşte că pe 29 octombrie a avut loc ceremonia de constituie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după ce Judecătoria Sectorului 1 a validat mandatele a 45 dintre cei 55 de consilieri municipali.

Prin Încheierea Judecătoriei Sectorului 1 – Secţia a II-a Civilă din data de 10 noiembrie, definitivă prin Hotărârea Tribunalului Bucureşti – Secţia a III-a Civilă din data de 11 decembrie, au fost validate mandatele a 10 consilieri locali supleanţi.

Totodată, potrivit art. 7 din OUG 190/2020, „alegerea vicepreşedinţilor de consilii judeţene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului Bucureşti se va face după validarea tuturor mandatelor şi depunerea jurământului, în condiţiile legii, de către toţi consilierii judeţeni/locali” .

Propunerile USR PLUS şi PNL pentru funcţiile de viceprimarii sunt Vlad Voiculescu şi, respectiv, Stelian Bujduveanu.

Pe ordinea de zi a ședintei se mai află înființarea unei comisii speciale pentru inovare și transformare digitală și o altă comisie specială pentru monitorizarea companiilor municipale.

Printre obiectivele comisiei specială pentru monitorizarea companiilor municipale:

– analizarea activităţii economice a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea CGMB sau unde acesta este acţionar;

– evaluarea îndeplinirii obiectivelor pentru care au fost înfiinţate societăţile comerciale aflate în subordinea CGMB, acolo unde astfel de obiective au fost trecute în notele de fundamentare care au stat la baza hotărârilor de înfiinţare a societăţilor;

– evaluarea activităţii de management a membrilor Consiliului de Administraţie numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor;

Printre obiectivele comisiei pentru inovare și transformare digitală se numără:

– tranziţia de la o administraţie împovărată de birocraţie şi netransparentă la una digitalizată deschisă;

– simplificarea şi eficientizarea interacţiunii dintre administraţia publică şi cetăţeni, precum şi dintre administraţia publică şi agenţi economici;

– crearea unui set coerent de politici, măsuri şi procese de guvernare digitală;

De asemenea, consilierii generali își vor numi reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor în cele 21 de companii municipale înființate în perioada administrației Firea, dar și la Societatea de Transport București, Ciclop, REBU și Apa Nova.

În context, trebuie reamintit faptul că primarul general al Capitalei a declarat că dorește să desființeze companiile municipale.

1 COMENTARIU

  1. Luminează,Maica Domnului,pe cei din Primăria Capitalei să demareze și pentru Strada Iacob Felix un proiect în vederea lărgirii acesteia la 4 benzi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.