„Habitat” vrea despăgubiri, dar cetățenii plătesc cât consumă

Arhivă

Liga Asociațiilor de Proprietari „Habitat” a soliticat, printr-o adresă oficială, Primăriei Capitalei să facă publică procedura prin care se acordă despăgubiri pentru utilizatorii de energie termică care nu au primit corespunzător acest serviciu.

Mihai Mereuță, președintele Ligii „Habitat” susține că potrivit Regulamentului cadru al serviciului de alimentare cu energie termică ar trebui să existe o procedură prin care consumatorii pot primi despăgubiri în cazul în care agentul termic este livrat la parametrii sub cei prevăzuți în contractul cu Termoenergetica și în respectivul Regulament.

De asemenea, șeful de la „Habitat” susține că bucureștenii ar trebui despăgubiți și pentru energia electrică consumată în plus pentru a asigura o temperatură confortabilă în apartamente, în perioada în care agentul termic a fost furnizat sub parametrii contractuali.

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica, Alexandru Burghiu spune că asociatiile de proprietari plătesc numai cât consumă.

La baza fiecărui bloc, există un contor care înregistrează gigacalorii, nu volum de agent termic. Asta înseamnă că, dacă agentul termic nu are temperatura minimă prevăzută în contractul de furnizare, el nu este inregistrat și nici facturat. În final, pierderile sunt plătite de către Primăria Capitalei, nu ajung pe facturile cetățenilor, explică Burghiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.