Dr. Beatrice Mahler, Manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta: ”Trebuie să ținem minte că în momentul în care am făcut prima doză, organismul începe deja să aibă arme ca să lupte cu o posibilă infecție”

Despre vaccinare, importanța vaccinului contra SARS-COV-2 și procesul demarat la Institutul Marius Nasta, a aflat Alexandru Minculescu în cadrul matinalului București Fm, ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3, de la Managerul Institutului, Doctor Beatrice Mahler.

”Au sosit dozele de vaccin. Un moment pe care îl așteptam cu toții si care sperăm să ducă la o normalizare a ceea ce trăim. Procedurile încep acum, la 9.30. Pe listă sunt trecuți toți angajații, dar azi și mâine vaccinăm 220 de persoane. Vor urma alte etape în ianuarie, pentru a putea fi într-un plan care să respecte starea de sănătate și programul de la spital. Sunt 3 persoane care se vor vaccina ca și simbol a ceea ce însemnă responsabilitatea vaccinării”, spune Dr. Beatrice Mahler.

Dacă vrei să afli cine sunt primele 3 persoane de la Marius Nasta care se vaccinează, dacă există variante alternative pentru vaccin, ce spune despre vaccinul Moderna, care e situația actuală la Institut, vezi VIDEO.

”Eu sunt programată azi pentru vaccinare și abia aștept să știu că am făcut acest pas. Sănătatea mea înseamnă sănătatea pe care o pot garanta atât copilului meu, cât și pacienților mei, dar și comunității. Așa cum știm, orice medicament pe care îl luăm poate să inducă apariția unor reacții adverse. Până acum, într-adevăr, reacțiile adverse sunt cele mai multe locale, la locul de administrare. Nu sunt excluse și acele persoane cunoscute cu reacții adverse la medicamente. Pentru acestea e importantă o discuție cu medicul de familie sau medicul alergolog. Fiecare centru de vaccinare e dotat astfel încât orice eveniment care s-ar putea produce în timpul sau post vaccinare să poată fi administrat. Orice persoană care se vaccinează trebuie să știe că la locul de vaccinare se poate interveni eficient. Atunci când vorbim de medicină, vorbim de dovezi științifice. Dacă lipsesc, riscul să mergem pe o cale greșită poate aduce consecințe nefaste sănătății noastre”, explică Dr. Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta punctează: ”Persoanele care se vaccinează vor fi vaccinate cu a doua doză peste 21 de zile. În viitor lucrurile se pot schimba. Dar, e important să înțelegem că vaccinarea este o posibilitate pe care o avem cu toții. Libertatea de a decide e a fiecăruia dintre noi, dar trebuie să alegem având la bază informații verificate științific. Foarte multe centre de cercetare și-au pus efortul comun în a găsi soluții pentru această pandemie. Ce știm în acest moment este că vaccinul oferă o imunitate care stimulează producerea de anticorpi dar și celule care au memorie și pot răspunde la întâlnirea cu virusul SARS-COV-2. Trebuie să ținem minte că în momentul în care am făcut prima doză, organismul începe deja să aibă arme ca să lupte cu o posibilă infecție. Masca trebuie purtată, pentru că transmiterea comunitară e foarte înaltă. Acest vaccin este eficient împotriva acestei noi tulpini care se regăsește în Marea Britanie. Acum vaccinarea oferă răspunsuri la întrebări. Nu îmi doresc decât ca oamenii să se informeze, iar decizia să fie luată în baza informațiilor științifice.”

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.