Dr. Victor Cauni, Manager Spitalul Colentina: ”Vaccinul este esențial pentru a scădea numărul de îmbolnăviri”

Despre continuarea procesului de vaccinare, vaccinarea în cadrul Spitalului Colentina și importanța vaccinului anti-COVID au aflat Andreea Bratu și Alexandru Minculescu de la Dr. Victor Cauni, Manager Spitalul Colentina, invitat în matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3.

”Ne-au venit acum o oră primele doze de vaccin, e o campanie riguroasă și elaborată. Fiecare doză e decongelată și o putem ține doar 5 zile la frigider, trebuie să avem o mare grijă în programarea personalului. Ne vaccinăm doar personalul nostru, avem o rată bună de acceptare a vaccinului – 890 de membrii care doresc. Sperăm să terminăm în timp cât mai scurt, pentru că personalul nostru a muncit în sfera Covid din martie și este foarte compliat la campanie că a văzut nenorocirile pe care le face acest virus”, spune Dr. Cauni.

Dacă vrei să afli de ce își dorește personalul medical de la Colentina să se vaccineze, care este procesul vaccinării, în ce ordine vaccinează personalul, care este situația bolnavilor cu Covid din spitalul Colentina, vezi VIDEO

”Sper să trecem de 80-90% din personal, ca să asigurăm o imunizare în masă. Avem o echipă de vaccinare complexă, pentru a eficientiza procesul. Rapelul se face la 21 de zile. Se pare că imunizarea dată de vaccin este mult mai bună decât cea dată de boală. Vaccinarea în masă e bună pentru a scădea transferul în masă a virusului. În două centre putem imuniza începând de mâine în jur de 100 de membri ai personalului. Sper ca, după ce începem, tot personalul să accepte vaccinarea. Este bine să ne vaccinăm pentru că trăim în anii în care medicina e pe dovezi. Nu vreau să spun că atâtea boli grave au fost eradicate prin vaccin, dar procentul infim – mult sub 1% de posibile reacții adverse, dacă îl punem în balanță cu beneficiile unui vaccin oficial, testate prin studii clinice, arată că sunt sigure. Când vezi suferința pe care o produce boala, chiar dacă ești infirmier, asistent sau medic, impactul pe care îl ai de a accepta vaccinul e mult mai bun. Acest vaccin a fost elaborat în timp mai bun, dar această tehnică e una nouă. Să înțelegem importanța pentru care a trebuit să apară mult mai repede acest vaccin. În acest caz vaccinul este esențial pentru a scădea numărul de îmbolnăviri. Presiunea pusă pe sistemul medical trebuie să scadă și asta se poate face doar prin vaccinare. Am avut o rată de supraviețurie de 39% în ATI. Asta onorează foarte mult acest serviciu din spitalul Colentina”, explică Managerul unității medicale.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.