#ROVaccinare: Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare s-a vaccinat în această dimineață

Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare și medic primar boli infecțioase la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, s-a vaccinat în această dimineață la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC București.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate.” – Valeriu Gheorghiță

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în condiţii normale, nu s-au înregistrat evenimente deosebite şi au fost respectate procedurile, a declarat, la Spitalul Militar Central, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.

El a anunţat că se vor face vaccinări şapte zile din şapte.

„Începând din această săptămână, ziua de duminică este deblocată. Practic, vaccinarea continuă şapte zile din şapte, de la 8 dimineaţă până la 8 seara şi chiar după 8 seara pentru personalul propriu din unitatea respectivă care intră în servicii de gardă sau în turele de noapte.

Astăzi sunt peste 12.000 de persoane programate, mâine sunt peste 15.000 de persoane programate. Ritmul programărilor creşte, ceea ce este foarte bine.

Oricând, o persoană care astăzi nu doreşte să fie vaccinată o poate face pe durata derulării campaniei de vaccinare”, a declarat Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, sunt activităţi în acest proces care trebuie îmbunătăţite.

Gheorghita a mai spus ca pentru etapa a doua şi etapa a treia, procedura de programare este mult simplificată.
Pentru etapa a doua de vaccinare sunt prevăzute peste 900 de centre, cu o capacitate de peste 140.000 de persoane vaccinate pe zi.

Ritmul de vaccinare trebuie să fie corelat cu disponibilitatea dozelor de vaccin.

Următoarea tranşă de vaccin va ajunge miercuri în ţară pe cale aeriană.

Foto:  Laurențiu Turoi

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.