Donald Trump, interzis pe rețelele sociale

Sursa foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL/AGERPRES

Facebook şi Instagram blochează conturile lui Trump până la încheierea mandatului prezidenţial, a anunţat directorul executiv Mark Zuckerberg, citat joi de Reuters.

Twitter Inc, Facebook şi Snap Inc au blocat temporar ieri conturile lui Trump, în timp ce giganţii tehnologici s-au grăbit să suprime afirmaţiile sale nefondate despre alegerile prezidenţiale din SUA şi sute de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt Capitoliul.

„Credem că riscul de a permite preşedintelui să continue să se folosească de serviciul nostru în această perioadă este pur şi simplu prea mare”, a declarat Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a admite mai degrabă, decât a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitolului, a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Ieri am eliminat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor – și probabil intenția lor – ar fi să provoace violențe suplimentare.

După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase și zilele după inaugurare trec în mod pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite”, a scris Zuckerberg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.