Ionela Neagoe, Director Colegiului Național Gheorghe Lazăr: ”E foarte important să ne știm originile”

Despre aniversarea a 161 de ani de la înființarea unui liceu de prestigiu din București, despre programele-pilot, reînceperea școlilor a aflat Andreea Bratu de la Ionela Neagoe, Directorul Colegiului Gheorghe Lazăr, invitată în matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3.

”Împlinim pe 18 ianuarie 161 de ani de la înființarea liceului Gheorghe Lazăr. Pe vremea aceea se numea Gimnaziu 2. Începând din luna decembrie am organizat la Muzeul Național de Istorie prima expoziție dedicată învățământului românesc. Trecutul nu trebuie uitat, valorile trebuie conservate și duse mai departe!”, spune Ionela Neagoe.

Dacă vrei să afli detalii despre expoziția de la Muzeul Național de Istorie, ce spune despre situația de adaptare la pandemie, câți profesori de la Colegiul Lazăr sunt de acord să se vaccineze, cu cine a făcut colaborări menite să stimuleze interesul copiilor către diferite zone profesionale, VEZI VIDEO.

”Anul acesta, pe lângă alte activități, predăm și Cheia de Onoare a Școlii. Adică absolventa care a avut media 10 din clasa a 9 până în clasa a 10-a va preda Cheia celor 3 copii care anul acesta au media 10 din clasa a 9-a până acum. E foarte important să ne știm originile”, spune Directorul.

”Suntem nerăbdători să ne întoarcem în școli. Ne dorim să ne întoarcem. Ne este necesară întâlnirea cu copiii. Copiii au nevoie de întâlnirea cu profesorii și colegii. Mă vaccinez! Am de gând să fac și public momentul în care mă voi vaccina, pentru că avem nevoie de modele, de exemple. Atmosfera e de teamă. Teama face parte din emoțiile noastre, dar vreau să dau un exemplu!”, precizează Ionela Neagoe.

”Ne-am orientat către colaborări care să stimuleze interesul copiilor către multe zone profesionale. Ne-am manifestat dorința de a fi școală-pilot și să le oferim cu totul altceva”, concluzionează Directorul Colegiului Gheorghe Lazăr.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.