VIDEO: Elite Business Women – antreprenoriatul pe timp de criză, o cursă contra cronometru!

Ediția de astăzi a emisiunii „În Comunitate” este dedicată femeilor de afaceri, întreprinzătoarelor care și-au adunat forțele și au căutat să se adapteze și să se reinventeze pe timp de criză.

Invitata emisiunii, Bianca Tudor, cunoaște multe întâmplări reale cu întreprinzătoare care s-au luptat cu pandemia și criza provocată de aceasta și au reușit să rămână pe linia de plutire.

Mediul de afaceri a avut un an destul de greu în 2020 când, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, mulți oameni de afaceri și-a văzut planurile de afaceri date pur și simplu peste cap.

Nici anul acesta, deși s-a descoperit un vaccin, pandemia nu pare a se termina atât de repede. Însă anul care a trecut a fost și un an plin de provocări pentru întreprinzătorii din toate domeniile, ne-a spus Bianca Tudor, membru fondator al Elite Business Women.

Elite Business Women este o comunitate de femei întreprinzătoare care și-au deschis propriile lor afaceri, le-au dezvoltat pe parcursul mai multor luni sau ani, dar le-au învățat și pe alte doamne și domnișoare să își valorifice talentele în domeniul antreprenoriatului si să facă din micile lor pasiuni mari afaceri în timp.

Primul lucru pe care l-au făcut membrele Elite Business Women a fost acela de a se constitui ca o celulă de criză și a se muta în online, organizând seminarii și webinarii pentru mediul de afaceri.

Era un timp când totul se petrecea repede, erau schimbări de legislație și reguli noi care apăreau de pe o zi pe alta. Astfel s-a apelat la avocați și alți specialiști în științe juridice care să explice aceste măsuri și aplicarea lor. De asemenea, au fost cooptați și specialiști pentru management de criză.

Totodată, întreprinzătoarele, prin clubul Elite Business Women, s-au implicat și în campanii umanitare cum ar fi „Scut pentru spitale” unde, împreună cu Asocația „Zi de bine”, au reusit să strângă fonduri pentru spitale care, la începutul pandemiei se aflau și ele într-o situație complicată, echipamentele de protecție pentru personalul medical, de exemplu fiind insuficiente.

De asemenea, au fost și evenimente internaționale organizate împreună cu filiale ale Elite Business Women din alte tări, dar și cu organizații similare ale întreprinzătorilor, chiar și de pe continente diferite, online-ul deschizând oportunități fără granițe.

În perioada martie-aprilie, în prima parte a pandemiei dominată de panică, chiar dacă statul a avut intervenții, nu a fost usor, mai ales pentru tinerii antreprenori. Unii dintre ei nu au mai putut ieși din starea de șoc și nu s-au adaptat la a lucra online, neavând încredere în acest stil de lucru.

Însă au fost și mulți întreprinzători care s-au adaptat la acest stil de lucru, au învățat lucruri noi și chiar s-au reinventat. Iar aici nu este vorba doar de întreprinzători tineri, ci și persoane care și-au deschis o afacere după ce au căpătat experientă într-un domeniu și chiar au iesit la pensie după o carieră de ani de zile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.