HEKTOMERONUL- 100 de povești online

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova a lansat vineri, 15 ianuarie 2021 proiectul internațional HEKTOMERONUL, un mesaj universal al speranței.

Pornind de la Decameronul scris de Giovanni Boccaccio,  proiectul prezintă cele 100 de povești ale autorului într-un moment în care izolarea, teama și moartea sunt prezente în lumea de azi, așa cum au fost prezente atunci în Florența.

În fiecare zi, până în 24 aprilie 2021, va fi prezentată pe website-ul www.hektomeron.com , în regim de live streaming, din Sala Mare “Amza Pellea”, câte o poveste, fiecare fiind regizată de un alt artist; 100 de povești, 100 de regizori, din 100 de țări.

Până acum au fost difuzate 4 episoade, puse în scenă de regizori din Italia, Ucraina, Botswana și Ungaria, inrepretate de actorii Adrian Andone (două episoade), Vlad Udrescu și Cătălin Vieru.

În această seară, dar ceva mai târziu, adică de la ora 22:30, o veți putea urmări pe actrița Monica Ardeleanu, în Povestea 5. Ziua 8, moment regizat de Manoel  Prazeres, din Brazilia.

Urmează regizori din:  Spania, Albania, Rwanda, Croația, SUA, Slovenia, Burundi, Muntenegru, Bulgaria, Camerun, Mexic, Republica Moldova , care lucrează cu alți actori ai teatrului craiovean.

La finalul proiectului, toate cele 100 de episoade vor fi prezentate integral pe website-ul www.hektomeron.com, într-un maraton de 25 de ore.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.