Dr. Valeriu Gheorghiţă: 299 de centre de vaccinare, operaţionale pentru etapa a II-a

Un număr de 299 de centre, totalizând 487 de puncte de vaccinare, sunt disponibile pentru etapa a II-a, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum ştim a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale şi centrele rezidenţiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17,00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de judeţe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare”, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că platforma de programare a fost pusă în funcţiune începând cu data de 15 ianuarie pentru beneficiarii etapei a II-a de vaccinare.

Din data de 15 ianuarie au fost programate 340.573 de persoane, prin intermediul serviciului de call center fiind programate circa 16% dintre aceste persoane, prin intermediul medicului de familie sau curant – circa 12%, individual sau prin aparţinători – aproximativ 44%, iar prin intermediul angajatorilor – 28 % dintre persoane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.