Chioşcurile cu ziare sau flori din Sectorul 5 ar putea fi închiriate în urma unei licitaţii

arhivă

Consiliul Local Sector 5 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect care prevede închirierea în urma unei licitaţii publice a chioşcurilor destinate comercializării de presă, carte şi flori din această unitate administrativă.

Potrivit proiectului de hotărâre, tariful minim de la care să pornească procedura de licitaţie este în cuantum de 65 de lei/mp/zi – zona A, 40 de lei/mp/zi – zona B, 30 lei/mp/zi – zona C, 15 lei/mp/zi – zona D.

Sumele încasate se vor duce la bugetul local.

Conform documentaţiei de atribuire, cheltuielile ocazionate de dotarea celor 40 de chioşcuri cu mobilier comercial vor fi suportate integral de către agenţii economici declaraţi câştigători în urma licitaţiei publice organizate.

Chiria ar urma să se achite lunar până la data de 20 a lunii următoare.

Garanţia este obligatorie şi este reprezentată de contravaloarea a două chirii.

Locatarul va suporta contravaloarea utilităţilor consumate, a cheltuielilor de salubrizare şi a taxei de ocupare a domeniului public.

Poate participa la licitaţie orice persoană fizică autorizată sau juridică care a plătit toate taxele aferente, inclusiv garanţia de participare; a depus oferta sau cererea de participare împreună cu toate documentele solicitate şi în termen; are îndeplinite la zi obligaţiile exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor către bugetul consolidat al statului; nu este în stare de insolvenţă, faliment sau lichidare.

Procedura de licitaţie se poate desfăşura doar dacă sunt depuse cel puţin două oferte.

Ofertele depuse sunt evaluate de o comisie formată din cinci membri care vor fi numiţi de primarul Sectorului 5.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.