Radu Mihaiu, Primar Sector 2: ”Vom avea o prioritate pentru anveloparea acelor blocuri aflate în situație critică”

Despre campania de vaccinare, ridicarea gunoiului menajer, reabilitarea termică și taxe, a aflat Andreea Bratu de la Radu Mihaiu, Primar Sectorul 2, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm.

”Avem 2 centre noi deschise. Majoritatea vaccinărilor s-au desfășurat în spitale. Avem problema cu dozele de vaccin. Acest lucru nu prea ține de Primăria Sectorului 2 și, ca atare, nu am dotat mai mult de 2 centre. Odată ce vin vaccinurile, avem în plan să dotăm mai multe centre, avem și buget”, spune Primarul.

Dacă vrei să afli ce spune despre reabilitatrea blocurilor din Sectorul 2, despre reabilitarea lifturilor la blocurile deja reabilitate termic, ce se întâmplă cu gunoiul menajer de la 1 martie, VEZI VIDEO.

Referitor la reabilitarea termică, Radu Mihaiu punctează: ”Vom reuși să reparăm toate urgențele. Multe blocuri se află în situații critice pentru că nu au fost făcute anvelopările la timp. Vom avea o prioritate pentru anveloparea acelor blocuri aflate în situație critică. În cazul acelor blocuri care au la parter agenți economici, Primăria Sectorului 2 nu are dreptul să plătească lucrări de care sa beneficieze agenții economici și e nevoie de acord din partea lor că vor suporta partea lor de reabilitare. Vor intra în reabilitare doar acele blocuri care au acord de la agenții economici de la parter. Vom face tot ce se poate să obținem aceste acorduri.”

În urma unei inspecții în teren pentru verificarea ridicării gunoiului, Primarul Sectorului 2 spune: ”Probleme sunt de toate părțile. Una care este în sarcina Primăriei că nu verifică mașinile care ridică gunoiul, daca s-a efectuat ridicarea corespunzător. Am văzut cu ochii mei că rămâne murdărie în urma mașinilor. Când nu știau că îi urmărește Primarul, a rămas mizerie în urmă. Când știau că Primarul îi urmărește, au avut grijă. Am observat că sunt fel de fel de alte probleme. Este puțin înțeles că hainele nu ar trebui să intre la deșeuri din ambalaje, ci la cel menajer. Eterna problema a parcării pe trotuar: încurcă traficul și mașinile care ridică gunoiul. Am văzut și că, la agenții economici, lădițe de plastic în stare perfectă de funcționare sunt date direct către mașina de gunoi care le strivește și le strică. Este evident că agenții economici preferă să arunce ambalaje în perfectă de funcționare în loc să încerce să le refolosească – deci înseamnă că gunoiul costă prea puțin. Nu cred că e normal să aruncăm atâta plastic la gunoi, platic care poate fi refolosit.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.