În weekend, poluarea lucrează…

arhiva

Așa cum ne-am obișnuit, deja, în weekend, când toată lumea, inclusiv instituțiile statului responsabile cu protecția mediului, se odihnește, ei bine, de vineri seara, sâmbătă și duminică, poluarea lucrează neobosită.

Conform rețelei de monitorizare a calității aerului „Airlive”, în acest moment, există o poluare intensă în zona de nord-vest a orașului. Astfel, cea mai ridicată valoare a indicelui de calitate a aerului (ICA) se înregistrează pe Bulevardul Expoziției, 95. În zona acestui bulevard, concentrația de PM 10 este de 62ug/m3, cea de PM 2,5 este de 55 ug/m3, concentrația de CO 2 se ridică la 467 ug/m3, cea de NO2 la 108 ug/m3. Concentrația de SO2 este de 48 ug/m3. În zona Băneasa Nord, ICA este de 94, pe Bulevardul Ion Mihalache este 86. La Piața Romană și la Universitate, ICA este de „doar” 79, potrivit „Airlive”.

În context este interesant de menționat faptul că, la Rudeni, ICA este de 90.
De asemenea, trebuie știut că valoarea de 100 a ICA înseamnă poluare foarte ridicată, iar intervalul 75-100 înseamnă poluare ridicată.

Ar mai fi poate relevant faptul că, la o altă margine de oraș, pe Bulevardul Theodor Pallady, găsim un ICA de 85.

Până acum, autoritățile, atât cele centrale, cât și cele locale s-au mărginit la a face promisiuni privind reducerea poluării. Astfel, miniștrii Mediului tot promit o rețea oficială adevărată de măsurare a calității aerului, ale cărei date să fie disponibile online.

Pe de altă parte, ministrul Mediului și primarul general al Capitalei au semnat un protocol de colaborare între Poliția Locală a Municipiului București și Garda de Mediu. Astfel, cele două instituții ar fi urmat să formeze echipe mixte, pentru a dispune de efective mai numeroase care să identifice sursele de poluare, inclusiv în weekend.

Până acum, rezultatele se lasă, însă, așteptate…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.