VIDEO: Luciana Valentina Stanciu – „Vor fi câteva evoluții simțitoare pentru 2021”

Ce mai licitează românii, cine licitează, cum s-a reorganizat piața de artă în timpul pandemiei și de ce se cumpără artă din ce în ce mai mult, au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Luciana Valentina Stanciu,eExpert în artă, Director Casa de Licitații Vikart, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM si live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

Luciana Valentina Stanciu punctează faptul că în 2020 a fost o creștere de 20% în 2020, cu vânzări record de artă: „Arta plastică a reprezentat pentru destui o oportunitate în investiție, având în vedere că alte investiții au fost drastic eliminate sau anulate. Pe piața de artă din România vor fi câteva evoluții simțitoare pentru 2021. Putem constata că mulți români au decis să își tezaurizeze banii în investiții de artă. Putem vorbi despre digitalizarea pieței de artă. În momentul de față există 2, 3 platforme în România prin care cumpărătorul poate cumpăra artă printr-un simplu click. Cred că putem avea o creștere chiar și de 25% pentru anul 2021.”

Dacă vrei să afli ce au cumpărat românii, cum a modificat pandemia piața de artă, cine licitează, cum se licitează online, VEZI VIDEO.

„A trebuit să găsim soluții și să ne menținem pe piața de artă. Pare ciudat pentru vârstnicii care nu sunt acomodați cu tehnologia, dar se poate. Dacă am reușit să dam drumul acestor platforme de licitare, bănuim că va fi o creștere. Trebuie să investim banii în ceva și probabil că pictura, sculptura, arta decorativă, metalale prețioase sunt o soluție.

Mintea noastră s-a deschis mai mult în a ne organiza și menține pe piața de artă. Sunt două tipiri de cumpărători: investitorii în artă și colecționarii de artă. Sunt foarte puțini colecționari de artă în România.

Arta este pur și simplu o investiție pentru oamenii care cumpără din licitațiile noastre. Investitorii tineri sunt majoritari în a cumpăra artă. Sunt cu vârsta între 35 și 45 de ani. Ne-a surprins foarte tare acest lucru. Am observat că mulți români stabiliți peste hotare accesează acest tip de cumpărături. Mai avem 4-5 ani până o să acceptăm să cumpărăm artă online”, spune expertul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.