Incredibil dar adevărat…Primăria Sectorului 1 RENUNȚĂ la 4 spitale!

Sursa foto: www.news.ro

O veste șoc a venit aseară dinspre Administrația celui mai bogat sector al Capitalei…în plină pandemie, Clotilde Armand a anunțat că RENUNȚĂ la patru spitale!

Un București întreg a rămas siderat și consternat după ședința de aseară a Consiliului Local al Sectorului 1, de dezinvoltura cu care primarul din Banu Manta s-a grăbit scape de cele patru spitale aflate în administrarea autorității locale.
Argumentația încâlcită a doamnei Clotilde

Sursa: Facebook

Armand lasă cel puțin semne de întrebare, dacă nu mai mult, în legătură cu adevărata motivație din spatele acestui abandon a patru unități spitalicești importante.
Astfel, un argument pentru graba nesăbuită a fost acela al realizării proiectului privind construcția unui nou pavilion la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.
Dacă acceptam acest argument, se ridică întrebarea de ce au fost băgate „la pachet” în hotărârea de aseară celelalte trei spitale?
Apoi, consilierii au relevat faptul că termenul până la care ar fi trebuit transmisă administrarea era de 31 mai! De ce atâta grabă și presiune din partea administrației din Banu Manta?
Iar în legătură cu „transmiterea administrării” celor patru spitale, consilierii locali au remarcat că, în hotărâre, nu se precizează cui i se transmite această administrare, Primăriei Capitalei, Ministerului Sănătății, Spitalelor?
De aceea, consilierul local Cristian Tudose a cerut cu insistență ca votul să fie amânat până când PMB va teansmite către Primăria Sectorului 1 o adresă prin care să ceară transmiterea administrării Spitalelor, asumându-și, astfel, această administrare, pe viitor.
În această perspectivă, hotărârea de aseară arată mai degrabă ca o abandonare grăbită decât ca o transmitere a administrării celir patru spitale.
În fine, consilierul local Daniela Popa a subliniat că principiul simetriei juridice cere ca transmiterea administrării Spitalelor să se facă printr-un act juridic similar, egal cu forță juridică, cu cel prin care Primăria Sectorului 1 a primit în administrare unitățile spitalicești – adică o hotărâre de guvern.

Într-o postare pe Facebook, primarul sectorului 1 Clotilde Armand a încercat astăzi să lămurească deciziile de ieri:

„Circulă de aseară (pe mai multe posturi de televiziune conduse de turnători sau fugari deveniți milionari după ce au jefuit Statul Român) o informație falsă despre ședința de Consiliu Local din Sectorul 1. Știu, a fost un adevărat festival al calomniei. Așa se întâmplă atunci când USL trăiește și ai curajul să te lupți cu el. Semn bun!
Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București. Fals, fals, fals!
Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta.
Și pentru cei care lansează aceste știri false în spațiul public le demonstrez cu legislația în față că sunt niște mincinoși:
– Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta…
– În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății scrie negru pe alb că aceste unități despre care unii au ales să mintă în spațiul public ”SUNT FINANȚATE INTEGRAL DE STAT”.
Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislație însă sunt specialiști în calomnii și lansează informații false.
Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii și alții să spună că nu e așa.”

Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, a comentat pentru București FM hotărârea luată de primarul și consilierii PNL și USR-PLUS din Sectorul 1:

”Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească.

La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi.”

Si medicul Monica Pop, de la Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, a vorbit

spitaloftalmologie.ro

despre decizia primarului Clotilde Armand de a tăia finanțarea de la bugetul local pentru spitalele din Sectorul 1:

În afară de utilități, lucru care era foarte important, fiecare spital avea anual o alocație bugetară. Noi făceam un raport cu ce am dori să facem și ei erau executanții. Așa a fost până acum. Va fi o breșă serioasă în bugetul spitalului, era foarte important ajutorul lor. Într-un an, ne-au cumpărat un generator electric, e un lucru extraordinar. Credeți că doamna Clotilde Armand a spus cuiva că are de gând să facă așa ceva? Eu chem pe toată lumea care a beneficiat de acest ajutor, pe părinții copiilor. Oricum e greu de întreținut un spital.

Până când s-a inventat Asociația Spitalelor, ne-am plătit singuri, dar o să ne descurcăm, asta e situația și să nu creadă doamna că stăm doar în banii ăștia. Ar fi trebuit, după părerea mea, să suplimenteze, pentru că e un ajutor important. Este o gafă politică extraordinar de mare, un lucru care urâțește atât de mult poziția unui primar și partidul din care face parte. Să nu-mi spună mie nimeni că Sectorul 1 nu are posibilitate“, a precizat medicul Monica Pop.

Un material realizat de Mihaela Arion și Mircea Apostolescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.