Noi reguli pentru redeschiderea şcolilor

arhiva

Ministrul Sorin Cîmpeanu şi Ministrul Vlad Voiculescu au prezentat, intr-o conferinta de presa, detaliile ordinului comun care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor începând de luni, 8 februarie.

Ministrul Educaţiei a precizat că în ordinul comun pe care l-a semnat împreună cu ministrul Sănătăţii s-a încercat să se răspundă tuturor întrebărilor posibile cu privire la şcolile care se deschid, în ce scenariu, având în vedere, totodată, perspectiva părinte – profesor – manager de şcoală.

Ministerul Educației a publicat pe edu.ro lista celor 3.181 de localitati din Romania, cu incadarea in scenarii;
Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu privind condiţiile de desfăşurare a cursurilor şcolare şi 903 în scenariul galben.

  • „Sunt 149 de localităţi aflate acum în scenariul roşu. Sunt 903 localităţi în scenariul galben, în care vor merge copii de grădiniţă, vor merge cu prezenţă fizică clasele I – IV plus clasa pregătitoare şi, de asemenea, vor merge elevii din clasele terminale care vor susţine examenele naţionale în curând”, a declarat Cîmpeanu.
  • Elevii cu vulnerabilitati nu sunt obligati sa aduca noi adeverinte, sunt valabile cele din semestrul I;
  • „Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare şi va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare.”, a afirmat Voiculescu

Vor exista teste antigen rapide la nivelul şcolilor, o parte dintre acestea fiind deja distribuite, iar altele urmând a fi distribuite în perioada imediat următoare.

Voiculescu a precizat că nu este necesară nicio adeverinţă de la medicul de familie pentru începerea şcolii.

Situatiile in care se vor suspenda cursurile pentru 14 zile

La aparitia primului caz de coronavirus in scoala, in invatamantul primar si prescolar se vor suspenda cursurile pentru 14 zile.

„La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu a subliniat că se insistă pe respectarea distanţării fizice de minim un metru şi a menţionat că pentru a nu ajunge în situaţii absurde, mizează pe capacitatea organizatorică a directorilor.

Referitor la mastile pe care trebuie sa le poarte copiii la scoala

„Stocul de măşti la acest moment în şcolile din România, vorbesc doar de măştile achiziţionate de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele şcolare judeţene, este mai mare de 37 milioane. Se adaugă stocurile obţinute prin finanţarea achiziţiei de autorităţile locale. Sunt exemple şi de alte surse. Ministerul Educaţiei este în curs de a perfecta un contract de donaţie prin care vor fi distribuite în şcoli 500.000 de măşti din donaţie, măşti conforme”, a precizat Cîmpeanu.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.