Nu a scăpat de complexul Serena

Eleva lui Darren Cahill s-a oprit anul acesta în sferturile turneului de la Australian Open, sportiva din Constanţa nemaireuşind să facă un joc la fel de bun în compania Serenei Williams.
Sportiva din Statele Unite, a demonstrat încă o dată că poate să câştige jucând un tenis de cea mai înaltă calitate la 39 de ani, dar şi ajutată de un complex, pe care l-au căpătat faţă de ea mai toate adversarele sale din circuit.

Chiar dacă a câştigat de două ori în faţa Serenei foarte clar, o dată în grupe la Turneul Campioanelor şi a doua oară în finala de la Wimbledon, Simona Halep a simţit azi pe pielea ei, că americanca nu este nici Tomljanovic şi nici Swiatek. Cu siguranţă că sportiva antrenată de Patrick Mouratoglou, va mai juca finale şi posibil să le câştige şi la 40 ani, demonstrând că talentul, munca şi viaţa sportivă pot face diferenţa faţa de alte fete cu mult mai tinere decât ea din circuit.

Simona nu a jucat chiar rău, dar emoţiile, dorinţa prea mare de a câştiga, dar şi faptul că nu a prins o zi foarte bună, toate aceste lucruri au făcut ca jocul ei să nu mai aibă consistenţa pe care o ştiam.
Una dintre armele sale, serviciul, a trădat-o, iar luciditatea din teren nu i-a mai permis astăzi sportivei din Constanţa să aibă o viziune clară a jocului. Forţa loviturilor Serenei, a ţinut-o mai tot timpul pe Simona în spatele liniei de fund cu 2-3 metrii, iar jucătoarea noastră nu a mai reuşit să-şi facă jocul, prin acele mingi poziţionate pe colţurile din spatele terenului.

Înfrângerea în faţa Serenei cu acest dublu 6-3 nu este un capăt de ţară pentru Simona, dar este o nouă lecţie, pe care tenisul mare i-a dat-o din nou numărului doi mondial.

După participarea din acest an la Australian Open, se poate spune că cea mai mare realizare a Simonei Halep rămâne revanșa pe care și-a luat-o împotriva Igăi Swiatek, scor 3-6, 6-1, 6-4 în optimile de finală. De asemenea, constănțeanca rămne și cu un premiu consistent în valoare de 404.250 de dolari.

După turneul de Grand Slam de la antopozi, sportiva din Constanţa va participa la două turnee în Emiratele Arabe, cel de la Doha în perioada 1-6 martie şi apoi cel de la Dubai, 7-13 martie.
Turneul foarte puternic de la Indian Wells, programat inițial între 11 martie și 21 martie, a fost amânat și anul acesta din cauza pandemiei.

În continuare în calendarul WTA se regăsesc turneele de la Sankt Petersburg (15 – 21 martie), turneu la care Halep nu știe încă dacă va participa, și cel de la Miami (22 martie – 3 aprilie), concurs de la care Simona nu poate lipsi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.