Naomi Osaka a învins-o categoric pe Serena Williams!

Sursa foto: Agerpres/EPA/ETTORE FERRARI

Naomi Osaka a eliminat-o pe Serena Williams de la Australian Open și s-a calificat în finala competiției. Japoneza a obținut victoria în doar o oră și 16 minute, cu scorul scor 6-3, 6-4. Ea urmează să joace a patra finală de grand slam din carieră. De altfel, Osaka este considerată marea favorită a turneului.

Dacă va cuceri trofeul la Melbourne, Osaka va urca pe locul al doilea WTA, în timp ce Simona Halep va coborî o poziţie, până pe locul 3. Halep a fost învinsă, în sferturi, de Serena Williams.

În urma eliminării de astăzi, jucătoarea americană a ratat posibilitatea de a a câştiga trefeul de grand slam cu numărul 24, cu care ar fi egalat recordul deţinut de Margaret Court.

La această oră, se dispută cealaltă semifinală din proba de simplu, care le opune pe Karolina Muchova și Jennifer Brady.

La masculin, Rafael Nadal a fost eliminat în sferturi. Spaniolul, cap de serie numărul 2, a fost învins de tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, al cincilea favorit, cu 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5, la capătul unei lupte de patru ore. Tsitsipas, care a mai jucat o semifinală la Melbourne, în 2019, îl va înfrunta în semifinale pe rusul Daniil Medvedev. Partida se va disputa mâine dimineață.

Cealaltă semifinală, programată astăzi, la ora 10:30, îi opune pe sârbul Novak Djokovic, liderul mondial si campionul en titre, și pe rusul Aslan Karatev.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.