Cât te costă parcarea neregulamentară în Sectorul 6?

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea:

  • vehiculelor staționate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă etc.);
  • a vehiculelor staționate neregulamentar;
  • a vehiculelor parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internașional pentru persoanele cu handicap;
  • a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului sau al subunității administrativ-teritoriale din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti.

Taxele au fost stabilite după analiza locală de cheltuieli, dar și în comparație cu taxele aplicate de către alte primării din țară, exemplul dat fiind Clujul.

Cuantumul acestora va fi urmatorul:

  • ridicarea masinii 300 lei,
  • transport 200 lei, d
  • depozitare 30 lei/zi

Impedimentele care au făcut inaplicabilă aplicarea acestor măsuri până acum sunt legate de baza materială a ADP S6, inexistența mașinilor de ridicare și transport și modul greoi în care se face transferul de proprietate de la Primăria Municipiului București către Primăria Sector 6, pentru un teren de depozitare a mașinilor ridicate și a celor care trebuiesc depozitate 6 luni, conform legii.

Primele vizate sunt dubele transportatorilor, pentru care primarul a spus că are toleranță zero și că locul de parcare al acestora este firma sau garajul firmei.

Construirea de parcări supraterane sau subterane nu ține de primăria de sector, dar, Ciprian Ciucu a declarat că va discuta cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru a vedea cum a încadrat acesta parcarea subterană de pe bulevardul Decebal.

Singurele parcări pe care primăria de sector are dreptul să le construiasca sunt cele de reședință, dar trebuie lansată o dezbatere publică pentru aceasta deoarece trebuie ca locuitorii să aleagă: spații verzi sau parcări betonate.

A fost anunțată o amplă operațiune de curățenie generală care va debuta în jurul datei de 1 martie, detaliile oferite fiind doar angrenarea operatorului de salubritate și poliției locale și punerea la punct a acțiunilor comune. În această acțiune sunt vizate și garajele construite illegal.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.