Piedone: De astăzi, gunoiul nu se mai ridică din Sectorul 5!

Edilul Sectorului 5 a declarat în fața consilierilor locali, reuniți în ședință de îndată, că suspendarea pe șase luni a autorizației de mediu a societății Salubrizare Fapte 5 a creat o situație foarte grea.
Garda de Mediu a dispus pe 15 februarie suspendarea pe 6 luni a autorizației de mediu a Salubrizare Fapte. Însă, Primăria Sectorului 5 a aflat despre sancțiunea aplicată de Garda de Mediu abia pe 17 februarie, a explicat Piedone.
În aceste condiții, Piedone le-a solicitat consilierilor locali să aprobe încredințarea directă, fără licitație, a serviciului public de salubritate unui operator, până la finalizarea procedurilor de achiziție publică pentru desemnarea unei noi firme de salubritate.
Consilierii locali ai PSD nu au fost prezenți la ședința de îndată, iar grupurile PNL și USR au refuzat să adopte proiectul propus de Executivul Primăriei Sectorului 5.
La această oră, consultările între grupurile politice reprezentate în Consiliul Local și Executivul Primăriei Sectorului 5 continuă. Mâine, la ora 15, va fi convocată o nouă ședință de îndată a Consiliului Local al Sectorului 5.
Dacă nici mâine consilierii locali nu vor fi de acord cu încredințarea pe perioadă determinată, până la finalizarea licitației, a serviciului public de salubritate către un operator de salubritate, Piedone a declarat pentru București FM că va semna încredințarea directă fără acordul Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.