Spectacole de teatru difuzate online, în această săptămână

Sursa foto: nemzetiszinhaz.ro

Marius Manole și Medeea Marinescu, Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, dar și colegii lor din țară, joacă în spectacole transmise online.

Actorii sunt pe scenă, iar spectatorii îi pot vedea online, în timp real, din confortul casei lor. O parte dintre reprezentații au și public în sală, iar unele pot fi urmărite, ulterior, și în variantă înregistrată.

Sigur, lipsește emoția aceea care se trăiește doar în sala de teatru. Dar ce alegem?

Unii resping această variantă ”de avarie”, apărută în acestă perioadă de pandemie. Însă pentru iubitorii de teatru aflați în orașe în care nu există o astfel de instituție și nici nu le e foarte ușor să se deplasese înrt-o altă localitate,  în acest scop, e singura soluție. Iar pentru românii din diaspora e chiar o gură de oxigen o astfel de transmisie.

Primii care au făcut un astfel de demers au fost cei de la Unteatru, chiar din primăvara anului trecut. Ulterior, au reușit să își creeze chiar o platformă. Era  soluție de supraviețuire pentru un teatru independent care nu primește niciun fel de finanțare de la stat, nici măcar un ajutor în această perioadă, să vândă bilete pentru transmisii online.

Apoi a apărut o platformă care poate fi accesată din orice colț al lumii, pe care spectacolul poate fi văzut live, dar care pastrează înregistrarea  timp de zece zile, pentru a putea fi accesibil și pentru cei din zonele cu diferențe de fus orar sau pentru cei care nu au putut fi pe recepție în acel moment.

Medeea Marinescu și Marius Manole sunt actorii care au spart ghiața cu  spectacolul lor ”Fă-mi loc!”,  jucat chiar pe 23 decembrie.

Acum, odată ce condițiile de relaxare au pemis accesul publicului in sală, (cu un grad de ocupare de 30% din locuri), cei doi actori și colegii lor  din distribuția spectacolului  All inclusive, Mirela Oprișor, Diana Roman și Vlad Zamfirescu, au trecut la următorul nivel. Au jucat, ieri, pe scena Sălii mari a TNB, în fața spectatorilor, dar și cu transmisie online, live. Înregistrarea spectacolului de aseară este disponibilă timp de zece zile, și poate fi accesată la orice oră, pe platforma Streamerse,  după achiziționarea unui bilet.

Rețeta transmisiilor live, cu public în sală, a fost alesă de mai multe instituții din țară.

Sursa foto: Compania Tompa Miklós

Spectacolul lui Radu Afrim, ”Grand Hotel Pasărea Retro” realizat cu actorii Companiei Tompa Miklós – Teartrul Național Târgu Mureș a fost printre primele producții transmise astfel.

Reprezentațiile din 23 și 24 februarie vor fi din nou transmise online, doar în regim de live streaming, fără posibilitatea de a fi vizionată o înregistrare ulterior. Spectaolul începe la ora 19:00 și este difuzat de Eventim.

Credit foto: Vlad Eftenie

Miercuri, 24 februarie, de la ora 19:00 va fi difuzat, tot în regim live, spectacolul creat de Antoaneta Cojocaru împreună cu Daniel Pascariu, ”Să vorbesc cu tine”, pe textul semnat de Ana Maria Bamberge. Spectacolul se va juca pe scena de la Teatrelli, fără public, și va fi transmis pe Streamerse. Și această reprezentație va fi  înregistrată și poate fi urmărită ulterior. Biletul se poate achiziționa înainte de difuzarea, dar și pe parcursul celor 10 zile cât râmâne filmarea pe plaformă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.