Ridicarea ultimelor restricţii contra COVID-19 ar putea avea loc la vară în Marea Britanie!

arhiva

Marea Britanie se pregătește de o relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, în contextul în care campania de vaccinare masivă determină scăderea infectărilor, internărilor și deceselor.

Premierul britanic, Boris Johnson, a prezentat un plan de ridicare „precaută, dar ireversibilă”, a restricțiilor de carantină instituite din cauza pandemiei de coronavirus.

Primul pas va fi redeschiderea școlilor începând din data de 8 martie. Tot de atunci vor fi permise activitățile sportive și after-school în aer liber.

Pentru început, va fi permisă recreerea în spatii publice cu participarea a două persoane, urmând ca din 29 martie, să fie permise adunările în aer liber cu participarea a șase persoane sau a unor persoane din gospodarii diferite.

Magazinele neesenţiale, saloanele de coafură, pub-urile – dar doar în exterior – şi muzeele vor aştepta redeschiderea până pe 12 aprilie.

Vor fi deschise și complexele sportive în aer liber, fiind permise activitatile sportive organizate pentru adulti si copii.

Cinematografele, hotelurile, stadioanele (cu maximum 10.000 de persoane), hoteluri şi catering (în interior) ar urma să fie redeschise pe 17 mai, data la care persoanele din diferite gospodării se vor putea întâlni în interior.

Astfel, până pe 21 iunie ar urma să fie ridicate treptat toate restricțiile, „în toate zonele si în acelasi timp”, cu prioritate pentru activitățile în aer liber, a mai spus premierul britanic.

În Marea Britanie, peste 17,5 milioane de persoane au primit cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID, iar până în aprilie toți cei cu vârste de peste 50 de ani vor fi parţial imunizaţi.

Declarațiile vin în contextul în care Marea Britanie s-a izolat pentru a treia oară la începutul anului în faţa unei explozii a epidemiei din cauza unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei, care a afectat spitalele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.