Nicușor Dan: „Investițiile începute vor continua, după suspendarea PUZ-urilor de sector!”

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, astăzi, că după suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector, cei care au obținut autorizații de construcție, pe baza acestor Planuri de Urbanism își vor continua investițiile.

Cei care nu au apucat să obțină autorizații de construire vor trebui să se raporteze la Planul de Urbanism General (PUG) cel de acum 21 de ani, sau la alte PUZ-uri emise pe acea zonă, a spus Nicușor Dan.

Pentru cazurile în care persoanele care au cumpărat un teren, pe durata de valabilitate a PUZ-urilor de sector, au obținut un certificat de urbanism, care le atestă o categorie de folosință a terenurilor conformă cu PUZ-urile de sector, se va face o analiză individuală.

Autorizațiile de construire se vor acorda în acele cazuri în care nu există derogări nelegale de la PUG, a mai explicat primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Edilul șef a mai declarat că PUZ-urile de sector trebuie suspendate deoarece s-ar fi pierdut sute de hectare de spațiu verde care ar fi fost transformate în terenuri construibile.

Apoi, ar fi împiedicate proiecte ale Municipalității, precum metroul de suprafață, în zona Giurgiului, unde PUZ Sector 5 prevede construirea de blocuri.

Nu în ultimul rând, în cazul celor 30 km de mal de lac din nordul Capitalei, care ar putea deveni o zonă de recreere, sunt prevazute, în PUZ-urile, construirea de blocuri cu 14 etaje, până pe malul apei, a spus Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.