Nicușor Dan promite exproprierea terenului Ion Mihalache 148D!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a promis, astăzi, că va expropria terenul de pe Bulevardul Ion Mihalache 148D.

La întrebarea București FM, edilul șef a declarat că, Asociația Salvați Bucureștiul a atacat în instanță PUZ-ul ce ar permite construirea pe terenul respectiv. Din păcate, prima instanță nu a dat câștig de cauză asociației.

Dacă și instanța de recurs va menține această soluție, Primăria Capitalei va recurge la exproprierea terenului de pe Bulevardul Ion Mihalache 148D.

În context, trebuie amintit faptul că terenul de pe Bulevardul Ion Mihalache 148D, în suprafață de circa 350 de metri pătrați, a fost spațiu verde, loc de joacă pentru copii și de recreere pentru adulți, încă din anii ’60.

În ultimii ani, terenul a fost retrocedat de către instanță, iar proprietarul dorește să construiască un bloc de 5 etaje.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Oamenii din zonă au protestat în repetate rânduri împotriva construirii unui bloc între blocuri.

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, nu a eliberat autorizația de construcție pentru terenul în cauză și le promisese oamenilor că va cere exproprierea acestuia.

Tot la solicitarea București FM, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a promis că se va interesa de o altă zonă cu probleme, aceea a fostului Cinematograf „Grivița”.

Fostul cinematograf, vândut în mod fraudulos de către Regia Autonomă de Distribuție a Filmului (RADEF), a fost demolat, iar, pe locul acestuia, se construiește un bloc cu patru etaje în subteran și nouă etaje, supraterane.

Proprietarii din zonă se plâng de faptul că noua construcție ar fi cauzat pagube locuințelor lor individuale.

Vom reveni cu mai multe amănunte despre acest subiect.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.