PNL susține suspendarea PUZ-urilor de sector pe trei luni!

Grupul consilierilor generali PNL va susține în ședința Consiliului General al Municipiului București termenul de trei luni, în ceea ce privește suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector, potrivit Dianei Mardarovici, purtătorul de cuvânt al consilierilor municipali PNL.

Într-o conferință de presă susținută înaintea ședinței CGMB, Mardarovici a susținut că, potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, termenul de trei luni este suficient pentru rezolvarea punctuală a tuturor problemelor generate de aceste PUZ-uri de sector, deoarece sunt deja cunoscute cazurile cu probleme.

În context, trebuie amintit faptul că edilul șef al Capitalei declarase, inițial, că le va cere consilierilor municipali să suspende PUZ-urile de sector pentru un termen de 2 ani.

Nicușor Dan explica, atunci, că cei care au, deja, autorizații de construire, își vor putea continua investițiile.

În cazul celor care au obținut numai certificate de urbanism, în baza PUZ-urilor de sector, se va face o analiză caz cu caz pentru a se stabili dacă există probleme de legalitate.

Dezvoltatorii care nu au apucat decât să cumpere anumite terenuri, pe perioada valabilității PUZ-urilor de sector, vor trebui să țină seama, în eleborarea documentațiilor de urbanism de Planul de Urbanism General (PUG).

Chiar dacă are o vechime de 21 de ani, PUG este mai bun decât PUZ-urile de sector, opinia primarul Capitalei.

Declarațiile edilului șef au stârnit, însă, proteste din partea dezvoltatorilor. Astfel, două organizații reprezentative ale dezvoltatorilor imobiliari, Bucharest Real Estate Club și Asociația Investitorilor în Real Estate din România (AREI), au subliniat că instabilitatea reglementărilor de urbanism și lipsa de consultare cu mediul de afaceri vor duce la întârzierea sau chiar stoparea multor investiții. Această evoluție de pe piața de real estate va genera scăderea atractivității investiționale a Bucureștiului.

În plus, dezvoltatorii care vor fi păgubiți, prin întârzierea sau nerealizarea investițiilor, se vor îndrepta împotriva Primăriei Capitalei pentru despăgubiri, a declarat Antonela Comșa, președintele AREI, pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.