Patricia Pușchilă (Director Operațional Asociația OvidiuRo): ”Copiii trebuie să fie expuși la experiențe de învățare”

Despre proiectul “Citește-mi 100 de povești” a aflat Alex Minculescu de la Patricia Pușchilă, Director Operațional Asociația OvidiuRo, invitată în matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Încercăm să fim eficienți. Asociația OvidiuRo și-a propus, încă din 2004, să ofere acces la educație timpurie de calitate tuturor copiilor din România, mergând către cei mai defavorizați. Prin proiectul “Citește-mi 100 de povești” ne propunem ca, în fiecare săptămână, fiecare copil din grădiniță să audă o poveste nouă, astfel la finalul celor 3 ani să fi auzit 100 de povești. Copiii trebuie să fie expuși la experiențe de învățare”, explică Patricia Pușchilă.

Dacă vrei să afli cum ajută acest proiect copiii de grădiniță, ce oferă celor 4.500 de grădinițe de stat și educatorilor, când a fost lansat programul, care cărți sunt potrivite copiilor de grădiniță, cu cine selectează cărțile de bună calitate, vezi VIDEO.

”În România sunt aproximativ 4.500 de grădinițe. Până în 2025 vrem să le transformăm în grădinițe-bibliotecă. Trebuie să știi cum să abordezi întreaga grupă, cum să relaționezi cu copilul. Pe lângă fondul de carte oferit grădinițelor, fiecare profesor va primi cărți. Scopul programului este să încurajăm lectura atât în grădiniță, cât și în familie, de aceea le oferim copiilor cărți și pentru acasă. La 3 săptămâni de la lansare, am închis deja înscrierile pentru anul acesta, pentru că el s-a bucurat de o susținere foarte mare din partea directorilor de grădiniță. Sunt înscrise 1.200 din cele 4.500. Suntem într-o fază importantă în care construim parteneriate cu editurile, de exemplu. Vorbim de zeci de mii de cărți, nu sunt orice cărți, ci cele portrivite vârstei preșcolare”, punctează Directorul Operațional al Asociației OvidiuRo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.