Festivalul Internațional George Enescu va avea loc anul acesta!

Arhivă

Ediția a 25-a Festivalului Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 28 august – 26 septembrie, la București, și va reuni 4700 de artişti români şi străini.

Este un moment important  și pentru că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la nașterea compozitorului George Enescu.

Dar Festivalul Internațional George Enescu 2021 va avea reguli speciale de organizare din cauza pandemiei, iar programul poate suferi și el modificări din această pricină.

Cele 66 de concerte sunt organizate în patru serii:

– Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului)
– Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)
– Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)
– Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium)

Organizatorii au renunţat la Seria Concertelor de la Miezul Nopţii.

Și numărul de locuri va fi limitat. În luna iunie va fi lansată o campanie de vânzare a abonamentelor în sistem loterie.

Pe lângă concertele în sală, Festivalul Enescu 2021 va oferi acces la concertele sale şi în varianta online, pentru publicul din întreaga lume, în sistem pay-per-view. Este prima oară când Festivalul recurge la acest sistem. Fondurile strânse vor fi folosite pentru a acoperi cheltuieli de organizare şi drepturile de proprietate intelectuală ale artiştilor.

Biletele şi abonamentele vor fi puse în vânzare în luna iunie, prin www.festivalenescu.ro şi www.eventim.ro.

Detaliile au fost anunțate astăzi, într-o conferința de presă online  ”FESTIVALUL ENESCU 2021: A FI SAU A NU FI?”.

„Muzica nu ne serveşte doar ca divertisment, ca hrană pentru suflet, ci serveşte şi ca un comunicator foarte important între oameni, aşa că în aceste vremuri dificile ale pandemiei, lumea are nevoie de frumuseţe, de muzică, de cultură. Lumea are, prin aceasta, nevoie de Festivalul Enescu. Avem nevoie de public, de artişti şi de sprijinul Guvernului şi sponsorilor. Pandemia nu va dura la nesfârşit, vom dezvolta vaccinuri şi mai eficiente, iar odată ce lumea va ieşi din era Covid, vom simţi şi mai mult nevoia de hrană culturală pentru inimile, minţile şi sufletele noastre”, a spus  Vladimir Jurowski, Directorul Artistic al Festivalului Enescu.

Acesta a prezentat și o schiță a programului din acest an, precizând că vor exista modificări, în funcție de evoluția pandemiei în fiecare țară.

Însă, cu siguranță, toate orchestrele internaţionale prezente în Festival au în program o lucrare de George Enescu.

Orchestra Filarmonicii George Enescu va concerta în Gala de Deschidere a Festivalului sub bagheta dirijorului Paavo Jarvi.

Au mai fost anunțate: Orchestra şi Corul Teatrului Mariinsky, dirijor: Valery Gergiev; London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic, London Philharmonic Orchestra, Academy of St Martin in the Fields, Philharmonia London, Simfonia of London, London Mozart Players; Orchestra Israel Philharmonic;  Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru; Filarmonica din Munchen;  Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, Orchestra Les Dissonances; Royal Concertgebouw Orchestra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.