PMB – buget de 5 miliarde de lei, din care 2 miliarde datorii!

Sursa foto: Andra Radu

Primăria Capitalei ar putea avea, în anul 2021, un buget estimat la 5 miliarde de lei, din care 2 miliarde de lei vor reprezenta datoriile municipalității din anii trecuți, a declarat astăzi primarul general, Nicușor Dan.

Alte 2 miliarde de lei vor reprezenta subvențiile la energia termică și transportul în comun, iar pentru investiții va fi alocată suma de 400 de milioane de lei, din care jumătate din bugetul propriu, iar diferența din fonduri europene.

Nicușor Dan spune că bugetul Capitalei este unul realist prin care se dorește stoparea risipei și deschiderea către construcția Bucureștiului. Cu toate aceste, edilul capitalei a explicat că nu sunt bani pentru asfaltarea infrastructurii rutiere ci doar pentru reparații.

Primarul general, Nicușor Dan, a mai precizat că stimulentele pentru persoanele cu handicap sunt prevăzute doar până la mijlocul anului, considerând că acestea ar trebui să fie plătite de primăriile de sector.

Cele mai importante investiții în anul 2021 vizează refacerea rețelelor de termoficare, supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea până la intersecția cu strada Râul Doamnei, consolidarea clădirilor cu risc seismic și semaforizarea inteligentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.