Primăria Sectorului 4 vrea să construiască o pasarelă pietonală!

Primăria Sectorului 4 vrea să construiască o pasarelă pietonală peste intersecția de la Colegiul Gheorghe Șincai.

Primarul Daniel Băluță spune că acest proiect va fluidiza traficul din zonă, foarte aglomerată la orele de vârf. Locuitorii se opun însă.

Studiul de fezabilitate pentru această pasarelă a fost aprobat de consiliul local în septembrie anul trecut.

Primarul Daniel Băluță a postat pe facebook macheta viitoarei pasarele, care va fi construită pe Bulevardul Tineretului, intersecție cu Bulevardul Șincai.

Edilul spune că această investiție va fluidiza traficul din zonă, care la orele de vârf este extrem de aglomerat. Mai important, va oferi siguranță tuturor pietonilor care o tranzitează.

Pasarela va fi dotată cu lifturi și scări rulante, astfel că și cei în vârstă, persoanele cu cărucioare sau cei cu handicap o vor putea folosi în siguranță.

De cealaltă parte, sute de locuitori din zonă se opun acestei inițiative. Ei au protestat duminică la intrarea în parcul Tineretului, cu pancarte pe care scria „Vrem aer curat, nu trafic fluidizat”.

Oamenii spun că această pasarelă va încuraja traficul auto și va polua sectorul și mai mult. De asemenea, va fi o piedică pentru persoanele cu cărucioare sau cu mobilitate redusă și îi va încuraja să traverseze prin locuri nepermise.

Mai mult, nu înțeleg cum va fluidiza traficul dacă pentru a ajunge la stația de tramvai, vor fi folosite în continuare trecerile de pietoni.

Cetățenii propun ca banii alocați pentru această pasarelă să fie folosiți pentru anveloparea blocurilor și repararea străzilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.